torsdag 30. oktober 2014

Jeg kan jo ikke annet enn å bli glad....

...av slike farger :)
 
Og når jeg i tillegg fant den danske nettbutikken Lenes Garn Biks, med kjempeutvalg av både flerfarget Kauni, ensfarget Kauni og annet garn til veldig hyggelige priser, så ble jeg plutselig to nøster Kauni rikere:
 
 
 
 
 
 


fredag 24. oktober 2014

Jeg strikker jakke

Ja, du leste riktig, jeg strikker for en gangs skyld noe større enn sokker og votter :)
 
Etter jeg fikk strikket ferdige ufo'ene jeg skrev om i det forrige innlegget her på bloggen så hadde jeg veldig lyst til å strikke noe helt annet, og at jeg fikk lyst til å begynne på noe så stort som en jakke kom som en overraskelse, også på meg...
 
Det begynte med at jeg mer eller mindre snubla over en pose med dette garnet, Ullteppegarn fra Sparkjøp:
 
 
 
 
 
 
Jeg har aldri brukt dette garnet tidligere, og selv om banderolen sier det skal strikkes på pinner nr. 5 - 6 så ser til og med jeg at det er altfor tynt til det.
 
Jeg strikker jakken Poplar and Elm som jeg fant på ravelry, og jeg strikker den på pinner nr. 4. Det gir et litt "luftig" resultat, og jeg tror det skal bli bra, for det er egentlig den effekten jeg er ute etter.
 
 
 




 
Fargegjengivelsen blir ikke alltid like bra når jeg tar bilder med blitz, men at jakken blir lilla er det vel ingen tvil om ;)
 

 
Det er Carol Sunday som har designet dett mønsteret, og hun har utrolig masse annet fint også, se alle designene hennes ved å klikke her
 
 
 


torsdag 23. oktober 2014

Jeg har gjort ferdig noen halvferdige prosjekter

Jeg har lett for å begynne på noe, strikke litt, for så å legge det bort fordi noe annet er mye mer fristende å sette i gang med. Men noen ganger ender det med at jeg nesten ikke har ledige pinner igjen, så da er det bare en ting å gjøre:
 
Strikke ferdig noe av det halvferdige :)
 
 
Så i det siste har jeg strikket ferdig et par lange leggvarmere, disse går godt opp på låret:
 
 
 
 
 
 
Mønsteret er fra ravelry, og heter Atarimae legwarmers, jeg har strikket dem i Artic på pinner nr. 5,5, så det gikk virkelig fort unna, særlig fordi jeg vanligvis strikker på pinner nr 2,5 ;)
 
 
 
 
 
 
Og alt ferdigprodusert strikketøy må selvfølgelig kvalitetskontrolleres:
 
 
 
 
 
 
 
Jeg har også strikket ferdig lua med reflekstråd - jeg ble ikke helt fornøyd med reflekstråden, det kan dere lese mer om i dette blogginnlegget - men det ble da uansett ei lue til slutt:
 
 
 
 
 
 
Jeg har strikket den i Lanett - så den bør være kløfri - jeg har ikke brukt noe mønster, bare lett litt omkring etter maskeantall, og så har jeg felt den slik:
 
 
 
 
 
 
 
På bildet av ufo-samlinga i dette blogginnlegget ligger det en påbegynt rosa sokk, dette har nå blitt til to sokker - Om Shanti Bed Socks fra Socktopusboka - strikket i BabySoft på pinner nr 3:
 
 
 
 
 
 
 
Nå skal jeg (kanskje) strikke ferdig noe annet halvferdig... får se ;)
 
 
 
 
 
 


søndag 12. oktober 2014

Flower Power - uten blomster...

For en stund siden kjøpte jeg noen nøster Sirdar Summer Stripes, dette garnet består av 60 % bomull og
40 % akryl, så planen var å strikke noen kluter...
 
...men så var det meg og kluter da, det blir liksom aldri til at jeg setter i gang med det, jeg har fortsatt en påbegynt klut liggende, den er ca. 7 cm lang, og den blir nok aldri lengre heller.
 
Uansett, jeg kunne jo ikke bare la dette garnet bli liggende - hehe, hørt sånt, MYE av garnet mitt har det jo med å bli liggende ei god stund - for det er jo veldig mykt og godt, så noe måtte jeg da kunne bruke det til
 
 
 


 
 
Jeg bruker ofte skjerf, ja, omtrent fra august til mai uten å overdrive, så jeg lette litt rundt på ravelry og bloggland, og fant skjerfet Flower Power inne på bloggen Yarn Floozies.
 
Jeg har kuttet ut den midterste rapporten - blomstene - i mønsteret, for jeg ville ha bladmønsteret som hovedmønster, og jeg synes også bredden på skjerfet blir finere uten:




 
 
 
 


Erlends vott

På bloggen Maskedilla har jeg funnet vottemønsteret Erlends vott II, og det jeg liker ekstra godt med akkurat dette mønsteret er at det i stedet for to åttebladsroser er en pluss det flotte mønsteret over.
 
 
 






 
Jeg har strikket disse i Marks and Kattens Top Wool på pinner nr. 3,5
 
 
 



søndag 5. oktober 2014

Vet ikke om reflekstråd er det helt store....

Jeg holder på med ei lue hvor jeg har strikket inn reflekstråd, og jeg hadde tenkt å strikke en ganske bred stripe, men det ble veldig hardt og plastaktig akkurat der tråden er strikka inn, og det trekker seg veldig innover som dere ser på bildet.
 
Dermed endte jeg opp med ei mye smalere stripe, og jeg håper det blir bedre når lua er i bruk.
 
 
 




Har dere noen erfaringer med bruk av reflekstråd?
 
 
 


lørdag 4. oktober 2014

Projo's oktoberutfordring - Ugler

Nå i oktober er det ugler som er utfordringen hos Projo votte- og sokkealong, det vil si at så lenge det strikkes ugler i en eller annen form på votter eller sokker så er oppgaven løst :)
 
 
Jeg har strikket et par votter - Owl in Oaks, designet at Natalia Moreva - i Fabel, og jeg synes det flerfarga garnet Sand passet perfekt til disse vottene:
 
 
 
 
 
 
Jeg har også strikket et par ankelsokker - Owlie Socks, et design av Julie Elswick Suchomel - og jeg liker så utrolig godt hvordan flettene forvandles til søte ugler :)
 
Garnet jeg har brukt er Silja, og perler fra Panduro:
 
 
 
 
 
 
 
Og jeg ser ikke bort fra at det blir enda flere ugler i løpet av oktober ;)