mandag 26. mai 2014

Sokker behøver ikke å være grå og kjedelige....

Fram til for ganske nøyaktig et halvt år siden var jeg sikker på at ullsokker bare kunne være grå, stikkete og egentlig ganske kjedelige av utseende. Og jeg trodde at de eneste variantene var vrangbord i leggen og glattstrikket fot eller vrangbord og den litt dristigere utgaven hvor vrangborden også fortsatte framover foten.
 
Tenk hvor lite jeg visste!
 
I romjula kom jeg tilfeldigvis over Facebookgruppa Projo Votte- og Sokkealong, og jeg så at det 1. januar skulle komme en ny oppgave i denne alongen, jeg ble selvfølgelig nysgjerrig på hva dette var, og tenkte at dette hadde jeg lyst til å være med på.
 
Dette ble også mitt første møte med alle de nydelige sokkene som Bitta Mikkelborg har designet, for januarsokken i Projo Votte- og sokkealongen var sokken Bjarne.
 
Jeg har strikket Bjarne i Safirgarn (noe som egentlig er på grensen til bortkasta arbeid, for dette er garn uten nylonforsterkning, og dermed ikke særlig slitesterkt, men det er jo alltid sånn at en lærer det meste gradvis her i livet...)
 
Slik ble Bjarne:
 
 
 
 
 
Inne på nettbutikken til Bitta fant jeg også mønsteret Hearts for my children, som jeg bare måtte strikke, mønsteret er jo så nydelig :) Jeg har strikket dem i Nordlys og svart merinoull:
 
 
 
 
 
 
Inne på Facebook gruppa Bittamis Design for strikkelystne så jeg stadig at det ble nevnt mønster fra 'Boka'... Hvilken bok? tenkte jeg, og snart skulle jeg oppdage boka som virkelig skulle gi meg strikke-sokker-dilla'en:
 
Sokker strikking hele året av Bitta Mikkelborg:
 
 
Boka kan f.eks kjøpes hos cdon
 
Jeg bestilte min i januar, og jeg ventet i spenning på posten de dagene det tok før den havnet i postkassa :)
 
 
Første par jeg strikket fra boka var Polyhymnia - og det ble også første gang jeg strikket mønster i en farge. Med de gode forklaringene som er til hvert eneste mønster i boka så var ikke det noe problem.
 
Jeg strikket Polyhymnia i Sterk på pinner nr 3:
 
 
 
 
 
Neste par ble Freds Skitt Fiske, hvor jeg endret borden øverst på leggen fordi han som skulle få dem hverken fisker eller jakter.
 
Og selv om disse sokkene er grå, så er de langt fra kjedelige, her er det både mønster og fletter, og de minner ikke mye om det jeg forbinder med grå sokker ;)
 
 
 
 
 
 
 
Deretter strikket jeg Søte Frøken Vår, et av fire par ankelsokker som er kalt opp etter årstidene, jeg har strikket dem i Silja på pinner nr 2,5:
 
 
 
 
Jeg innrømmer at jeg liker Nordlys garnet fra Viking garn, det er mykt, og finnes i mange flotte fargekombinasjoner.
 
Jeg har strikket sokkene Glød i Nordlys nr 949 på pinner nr 2,5:
 
 
 
 
 
De to neste parene er ikke fra Sokker-boka, de finnes til gratis nedlastning på Facebookgruppa Bittamis Design for strikkelystne.
 
Det første paret heter Ryggesokker, jeg har strikket dem i RaggSoft på pinner nr 3:
 
 
 
 
 
Det andre paret heter Hver gang vi møtes, og jeg har strikket dem i Viking Alpaca Sport på pinner nr 3:
 
 
 
 
 
I boka Sokker finnes også noen søte små barnesokker, og jeg har strikket sokkene Thalia, jeg strikket dem i pt5 Sport på pinner nr 3:
 
 
 
 
 
Neste par er Bird Cherry, som finnes i nettbutikken til Bitta, du finner dem ved å klikke her
 
Jeg valgte å legge til noen masker på mønsteret slik at jeg kunne strikke dem i Nordlys på pinner nr 2,5:
 
 
 
 
 
Første gang jeg bladde igjennom boka bestemte jeg meg for å strikke sokkene Latvisk Lidenskap, og i april satte jeg i gang.
 
Jeg har strikket dem i My First Regia og brun Fabel på pinner nr 2,75, på vrangbord, hæl og tå brukte jeg pinner nr 2,25:
 
 
 
 
 
For bare et par uker siden strikket jeg ferdig sokkene Dr. Yang, et nydelig mønster jeg vet jeg kommer til å strikke igjen.
 
Dette paret er strikket i Regia Design Line på pinner nr 2,5:
 
 
 
 
 
Jeg har planer om flere sokker fra boka, akkurat nå holder jeg på med et par Hermod, og jeg har også så vidt begynt på et par Røff og Tøff, så det kommer flere bilder av Bitta sokker her på bloggen :)
 
 


8 kommentarer:

 1. Åhhh, for et fantastisk blogginnlegg. Det var jo en hel reise gjennom din sokkestrikking og opplevelse av både mestring og nye mønstre :) Sååå herlig! Tusen takk for dette, og for at du deler dette med oss andre :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk Bitta, og det er sant som jeg skriver, det var mønstrene dine som fikk meg til å ville strikke sokker igjen :)

   Slett
 2. Så utrolig bra skrevet. Og så mange fine sokker du har strikket

  SvarSlett
 3. Så masse herlige sokker du har strikka! :) Nydelige :)
  Jeg er glad du begynte å blogge, du skriver bra! :)
  Go'klem

  SvarSlett
 4. Tusen takk Nina, jeg liker å skrive, og på en blogg kan jeg gjøre det akkurat i min stil ;)

  SvarSlett
 5. Det var litt av en reise gjennom sokkenes verden :) Flotte sokker du har strikket. Noen sier til meg at de skjønner ikke at jeg gidder legge så mye arbeid i et par sokker. Men det er jo det som er moro!! Veldig artig å se hvor mye inspirasjon og glede Bittas bok har gitt. Jeg strikker også stadig fra den.

  SvarSlett
 6. Tusen takk, og helt enig, det er moro å strikke sokker, og da er det verdt det. Og jeg opplever jo at de som får sokker av meg synes det er veldig stas med håndstrikka sokker

  SvarSlett