søndag 25. mai 2014

Votter - strikket vinter 2014

Jeg har strikket noen vottepar i løpet av vinteren som jeg har lyst til å vise dere:
 
 
Like før jul tok jeg fram strikkepinner og garn etter flere år hvor jeg stort sett bare hadde holdt på med scrapbooking, og jeg satte i gang med vottene Flyvende Hjerter, et mønster fra Jorids Mønsterbutikk.

Jeg har strikket dem i Ida Strømpegarn på pinner nr 3,5:
 
 
 


*

Neste par jeg strikket var disse fra Drops Design, jeg har strikket dem i Fabel Skogsbærdrøm og svart Fabel på pinner nr. 3,5. Dessverre er mønsteret litt for kort, så jeg måtte rekke opp og legge til ca. 10 omganger før jeg ble fornøyd:


 


*

I romjula oppdaget jeg et eget skattekammer for oss med litt strikkedilla, hvor det finnes masse flotte mønstre og ikke minst garn. Det er Bittami Design sin nettbutikk og facebookgruppe jeg snakker om, hun designer så utrolig mye flott, både votter, sokker og kluter. Nettbutikken hennes finner du her, og derfra har jeg fått tak i gratismønsteret Margaret Mittens.

Jeg valgte å strikke disse i Nordlys og merinoull, og jeg brukte pinner nr 3:

*

Etter jeg ble aktiv på de ulike strikkegruppene på Facebook oppdaget jeg også Ravelry, et strikkeforum med medlemmer fra hele verden, og der finnes det utrolige mange flotte mønstre. Fra Ravelry fikk jeg tak i vottemønsteret Anemoi Mittens, jeg liker dette mønsteret fordi det er så ulikt alt annet jeg har sett på votter.

Jeg har strikket dem i Fabel Sand og brun Fabel på pinner nr 3,5:


*

Fra heftet Vinterstrikk, fant jeg mønster på Monicas Votter


 
 
De er strikket i Superwash Sport fra Gjestal på pinner nr 3,5:
 
 
 
 
 
*

På Ravelry fant jeg det peneste mønsteret jeg noen gang har sett, det er så detaljert at jeg nesten ikke fatter hvordan designeren har fått det til.

Mønsteret er designet av Natalia Moreva, hun har kalt det Lucky Horseshoe, og du finner det på Ravelry

Jeg har strikket vottene i Ida strømpegarn på pinner nr 3:

*

Jeg liker godt lange votter, og Rainbow Mitts fra Drops Design var i tillegg veldig morsomme å strikke. Jeg har strikket dem i Superwash fra Viking Garn på pinner nr 3,5:

*


Neste par har jeg designet selv, jeg har plukket ut deler av et mønster som oldemora mi pleide å strikke mye, og tilpasset det til å kunne strikkes av garn med strikkefasthet 22 - 23 masker pr 10 cm.

Jeg har kalt vottene Oldemors Roser, og mønsteret finnes til gratis nedlasting på Ravelry

Jeg har strikket dette paret i Rubin på pinner nr 3,5:

*

Siste vottepar i løpet av vinteren og våren er enda et par av Bittas Margaret Mittens, denne gangen strikket i pt2 på pinner nr 2,5:

 


1 kommentar:

  1. Så mange vakre votter du har strikka! :) Og Oldemors roser er jo så vakre! :)
    Bloggen din er blitt kjempefin! :) Koselig å titte innom :)
    Håper du koser deg idag :)
    Go'klem

    SvarSlett